Over ons

De eenmanszaak Roelof Huizing Cultuurtechniek is op 10 mei 2006 opgericht door Roelof Huizing en Jacqueline Huizing-Dekker. Nadat Roelof 19 jaar voor de toenmalige waterschappen Middenveld, Meppelerdiep en Reest & Wieden gewerkt heeft, was zijn ambitie om zelf een bedrijf te starten die zich richt op cultuurtechnische werken, het begin.

Begonnen werd er met één mobiele graafmachine en één trekker met maaiapparatuur. De Samsung mobiele graafmachine en de Case 7220 met Herder aanbouw werden overgenomen van het waterschap in combinatie met een contract voor het onderhoud van breedspoor watergangen in het gebied van Waterschap Reest en Wieden. Al gauw werden de werkzaamheden uitgebreid naar andere waterschappen en agrariërs.

Door de toenemende activiteiten konden personeel en extra machines niet uitblijven. Allereerst werd er in 2007 een Deutz Fahr 150 met Herder hogedrukaanbouw aangeschaft, het begin van een Deutz Fahr tijdperk. In 2008 maakte de Samsung mobiele graafmachine plaats voor de eerste Caterpillar, de CAT M313D.

In 2009 werd een grote schare klanten overgenomen van Fleurke BV te Coevorden. Eveneens werd de Ford TW35 met zelfbouw slotenvijzel overgenomen van dit bedrijf, wat veel werk met zich mee bracht.

Sinds de overname van Fleurke BV en het overnemen van personeel en werkzaamheden van voormalig loonbedrijf de Vries uit Beilen, is het bedrijf flink gegroeid. Inmiddels heeft het bedrijf 5 vaste werknemers en het hele jaar rond 3 ZZP’ers. Ook de schare aan opdrachtgevers is flink gegroeid, meerdere waterschappen en gemeenten, waterschappen en agrariërs in Duitsland, waterleidingmaatschappijen Drenthe en Groningen, Staatsbosbeheer en andere natuurorganisaties en agrariërs behoren tot het huidige, variërende klantenbestand.

Ook is het machinepark flink uitgebreid. Tegenwoordig heeft het bedrijf een drietal mobiele graafmachines, twee Caterpillars en één Terex, een tweetal aangepaste midi rupsgraafmachines waarbij de draaikrans verhoogd is zodat er over afrastering gedraaid kan worden en een 20 ton Volvo rupskraan. Ook heeft het bedrijf de beschikking over verschillende tractoren voorzien van verschillende werktuigen, zie werkzaamheden.

Tegenwoordig richt zich bedrijf zich heel erg op het reduceren van de uitstoot en zo mee te werken aan een beter milieu. Het bedrijf is inmiddels gecertificeerd met ISO-9001, CO2 prestatieladder niveau 3, Flora en Fauna niveau 2 en VCA*. Ook zijn we aangesloten bij branche vereniging Cumela.